keskiviikko 31. elokuuta 2016

Meidän hääsuunnitelmat: Muistilista 1-1,5 vuotta ennen häitä

Huomasittehan postaussarjani häiden suunnittelun muistilistasta? Löydät sen TÄÄLTÄ tai tägin "muistilista" alta. Ajattelinkin vähän avata teille meidän omia hääsuunnitelmia muistilistani avulla! Aloitan ensimmäisestä muistilistasta, vaikka meidän häihin on enää 324 päivää.

1. Tee alustava budjetti.

Kuva
Budjetti on tehty ja kipurajaksi sovimme 10 000 euroa. Hankaluuksia on jo nyt pysyä budjetissa, mutta parhaani teen. Meillä häämatka ei sisälly budjettiin.

2. Katsele ja varaa juhlapaikka.Varattu! Se on nyt virallista - häät tulee!

3. Varaa vihkipaikka tai kirkko.


Me päätimme mennä naimisiin juhlapaikalla ja sään salliessa ulkona. Varasuunnitelmakin on, älkää huoliko.

4. Tee alustava vieraslista.

Kuva

Alustava vieraslista on tehty ja näillä näkymin vieraita on tulossa suunnilleen 65.

5. Mieti häiden teemaa.

Tämä olikin vaikea miettimisen aihe. Halusin yksinkertaista ja minimalistista, mutta nyt näyttää siltä, että menemme teeman kanssa juhlapaikan osoittamaan maalaisromanttisempaan suuntaan. Tarkoitan hentoja kukkia, lasipurkkeja, lyhtyjä.

6. Varaa valokuvaaja.

Luojan kiitos, on varattu. Ja hyvän kuvaajan varasimmekin! Pidin heti hänen luonnollisesta tyylistään ja kuvissa on silti syvyyttä, eivätkä ne ole perinteisiä pönötyskuvia. Meille tulee dokumentaarinen hääkuvaus, joka alkaa first look -kuvilla jo ennen vihkimistä.

7. Varaa DJ tai bändi.

Kuva

Tätä emme ole saaneet varattua. Kyselty on tutuilta ja tuntemattomilta, mutta he eivät ole osanneet auttaa. Annoin mieheni tehtäväksi hoitaa dj:n varaus, joten ehkä siinä on syy, miksi homma ei ole jo hoidettu! 

8. Katsele häämatkoja.

Kuva

Häämatka ei totta puhuakseni ole ollut nyt edes mietintälistalla. Minun on töissäni hankalaa saada lomaa edes häiden ajaksi, joten en usko, että pääsisimme häämatkallekaan suoraan häiden jälkeen. Lähdemme siis ehkä syksyllä johonkin (jos saamme lomaa).

9. Valitse avustajat.

Kuva

Olen valinnut ja pyytänyt kolmea ystävääni kaasoksi. Ja he ovat suostuneet. Mies ei ole vielä päättänyt bestmanejään (miten yllättävää).

10. Mieti kuljetukset.

Minä tarvitsen kuljetuksen kampaukseen ja meikkiin ja sitten juhlapaikalle. Mies tarvitsee kyydin juhlapaikalle. Ja yöllä kyyti hääyönviettopaikkaan.

11. Missä hääyö vietetään?

Olen vakavasti miettinyt hääyön viettämistä kotona. Olen kotihiiri, voin sen nyt tässä tunnustaa! Työpaikan pikkujoulujakin kun suunnitellaan Helsinkiin, aion jättää osallistumatta vain sen takia, että pääsen kotiin yöksi. Tässä on myös hyvä kohta säästää muutama satanen.

12. Ulkopaikkakuntalaisten majoittaminen.


Tämä on major problem. Siis oikeasti todellinen ongelma. Meille tulee Englannista toivottavasti yhdeksän vierasta. Yöpymispaikkoja meidän kotimme lisäksi löytyy anopin mökiltä, jonne mahtuu kuusi ja heidän kotiinsa mahtuu kaksi. Mutta en usko, että anoppini ex-mies vaimoineen haluaa olla siellä yötä ja mökki huusseineen on vähän turhan extreme monelle. Voisimme varata hotellista huoneet alennuksella, mutta kalliiksihan sekin tulee. Voisimme vuokrata talon Airbnb:stä.

Juttelin tästä kaasoni kanssa ja hän sanoi: Tämä ei oikeasti ole teidän ongelma. Missä hän on kyllä aivan oikeassa! Kertokoot englantilaiset, millaista majoitusta he tarvitsevat ja me voimme sitten auttaa etsimisessä ja varaamisessa. Anoppi tosin taisi olla jo sitä mieltä, että meidän kuuluu maksaa majoitus...

13. Morsiuspuvun metsästys alkakoon!Sovitusaika on varattuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti