tiistai 1. maaliskuuta 2016

Hääsuunnittelun muistilista osa 4: 1-3 kuukautta ennen häitä

1. Varaa kirkko tai tuomari ja sovi vihkikaava


Kuva

Kirkkoa varatessasi huomioi se, että suosituimmat kirkot varataan sesonkikaudelle melkein samantien. Pienempään kirkkoon voikin olla helpompi saada varaus. Aikainen lintu ei tässä tapauksessa nappaa matoa - kirkot ottavat varauksia vastaan vain vuotta ennen häitä. Jos haluatte siviilivihkimisen, tuomarin voi varata kaksi kuukautta ennen vihkimistä.

2. Avioehto

Mikäli aiotte naida tietyin ehdoin, kannattaa se hoitaa alta pois jo nyt. Virallista avioehtoa varten tarvitsette jonkun laatimaan kirjallisen avioehdon ja kaksi esteetöntä henkilöä vahvistamaan sen. Avioehdon voi toki tehdä missä tahansa vaiheessa avioliittoa ja se voi kattaa kaiken tai vain puolisosi urheiluauton.

3. Lähetä kutsut


Kuva

Kutsut on hyvä lähettää ainakin kahta kuukautta ennen häitä, jotta vieraille jää aikaa suunnitella muu elämänsä. 

4. Tee istumajärjestys ja pöytäkartat


Kuva

Pöytäkarttoja voit suunnitella jo ennen kuin lopullinen vierasmäärä on selvilllä. Lopullisen plaseerauksen voit tehdä sitten, kun kaikki vieraat ovat ilmoittaneet tulevatko vai eivät. Tai ainakin sen jälkeen, kun olet soittanut kaikille, jotka eivät ole viitsineet vastata yhtään mitään.

5. Sovi pitopalvelun kanssa yksityiskohdista


Kuva

Pitäkää palaveri pitopalvelun kanssa. Päättäkää menu ja ilmoittakaa vieraslista (jos se teillä jo on). Sopikaa, mistä ruuista tehdään gluteenittomia tai laktoosittomia. Kuka laittaa iltapalan esille?

6. Palaveri valokuvaajan kanssa

Pitäkää palaveri valokuvaajanne kanssa, jossa sovitte, minkä tyylisiä kuvia haluatte. Onko juhlapaikalla joku hyvä tausta kuville? Järjestetäänkö kuvaus ennen vai jälkeen vihkimisen? Vai ennen tai jälkeen hääjuhlan jossain toisessa miljöössä?

7. Varaa tarvittava majoitus vieraille

Jos häihinne tulee paljon vieraita kauempaa, on kohteliasta järjestää heille jotakin majoitusta tai ainakin alennuskoodi hotelliin.

8. Lahjat avustajille


Kuva

On kohteliasta kiittää bestmania ja kaasoja osallistumisesta häiden järjestelyihin. Kaasolla ja bestmanillä kuluu kuitenkin paljon aikaa ja rahaakin ohjelmien keksimiseen, murheiden kuunteluun ja polttareiden järjestämiseen.

9. Harjoittele häätanssia

Kuva
Tätä kannattaa harjoitella. Olipa tanssinne ihan perinteinen hidas tai valssi tai jopa koreografin tekemä - harjoitelkaa.

10. Palaveri juhlapaikalla

Sopikaa taas yksityiskohdista. Häiden ohjelma on hyvä esittää niin juhlapaikan väelle kuin pitopalvelunkin porukalle. Mihin aikaan tapahtuu mitäkin?

11. Varmista päivämäärät ja kellonajat

Et varmaankaan halua, että joku palveluntarjoajistanne unohtaa hääpäivänne?

12. Kosmetologi


Kuva

Tässä vaiheessa on hyvä käydä hoitamassa ihoa kuntoon. Kosmetologille ei missään nimessä kannata mennä viikkoa ennen juhlapäivää, sillä hoito saattaa aiheuttaa ihon ärsytystä ja punoitusta.

13. Aja kengät sisään


Kuva

Hääpäivänä pidät näitä kenkiä jalassasi jopa kymmenen tuntia, ellet enemmänkin. Aja ne siis sisään! Tepsuttele kotona korkkareissa samalla, kun tiskaat, imuroit, pyyhit pölyjä tai harjoittelette häätanssianne.

14. Sovi kukkakaupan kanssa yksityiskohdista

Mihin kukat toimitetaan ja milloin? Kuka asettelee ne pöytiin? Ja etenkin minkälaisia kukkia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti