keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Pöytä koreaksi


Hääkattauksiin kuuluu perinteisesti valkoinen pöytäliina, teemaväriin sopiva kaitaliina, kukkia, kolmion malliset menu/ohjelma tötteröt ja netistä tilatut servetit teidän nimillänne.

Pöytäliina

Kuva
Kuva

Onko juhlapaikallanne yhtenevät, kauniit pöydät? Miksi siis laittaisit pöytäliinan peittämään kaunista puupintaa. Monissa juhlapaikoissa pöydät ovat valitettavasti huonokuntoisia ja vanhoja tai vähintäänkin eri paria, joten pöytäliinat ovat tarpeen. Ymmärrän kyllä, että Ikean lakanat ovat halpoja, mutta miten olisi joku muu väri kuin valkoinen? Vaikkapa harmaa!

Kaitaliina


Kuitusilkkiä. Ei. Yök.

Älkää käsittäkö väärin, kaitaliinaa ei ole mikään pakko laittaa pöytään. Sen avulla vain usein tuodaan vähän väriä niihin Ikean lakanoihin. Useista nettikaupoista saa tilattua valmiiseen mittaankin leikattua kaitaliinaa. Materiaaleista löytyy satiinia, organzaa, juuttia, kuitusilkkiä ja pitsiä. Toki muitakin kankaita voi käyttää. Kankaiden lisäksi "kaitaliinoja" on tehty kukista, glitteristä ja vaikka mistä.

Ohjelmakortit ja ruokalista


Hääohjelmaa ja ruokalistaa miettiessä on kolme vaihtoehtoa: kaikille omat, pöytiin sinne tänne omat tai ei pöytiin lainkaan. On kuitenkin melko kohteliasta antaa vieraille tiedoksi edes päivän suurpiirteinen kulku. Ilmaisia printtejä löytyy netistä pilvin pimein ja mielestäni nämä voidaan aivan hyvin tulostaa kotona - niitä ei kukaan muista.


Muista paperituotteista pöytään voi päätyä esimerkiksi hääbingo, ristikko tai jotakin muuta puuhaa.

Koristeet


Usein pöytiin laitetaan kukkia. Näyttävyyttä kattaukseen saat laittamalla yksittäisiä kukkia useisiin maljakoihin. Lisäksi pöytiin voi laittaa kynttilöitä ja tuikkuja - miksei jopa lyhtyjäkin! Illalla niiden tuoma valo riittää hyvin ja tunnelma tulee kaupan päälle.


Häihin erikoistuneista nettikaupoista saa tilattua myös helminauhoja, kankaisia ruusun terälehtiä, timantteja ja mitä vain keksitty on. Itse taipuisin myös pöytien koristelussa minimalismiin ja antaisin terälehdet jäädä nettikauppojen varastoon.

PaikkakortitVain mielikuvitus on rajana, kun tehdään paikkakortteja. Valmiitakin kortteja saa ostettua, mutta aivan yhtä hyvin voi käyttää hedelmiä, pyykkipoikia, puukiekkoja, itse vesivärjättyä kierrätyspaperia, manillakortteja, kiviä, karkkeihin laitettavia tägejä ja tarroja, tai päällystettyjä Toblerone-patukoita (note to self: hyvä idea). 

Lautasliinat

Ei näitä.

Lautasliinat voi joko laittaa buffetin viereen esille tai kattaa valmiiksi pöytiin. Niitä saa kankaisina ja paperisina, mutta pyydän, älkää tilatko lautasliinoja monogrammillanne!

Eiköhän näillä ala olla pöytä katettuna. Muut, kuin erikseen mainitut kuvat on lainattu mistäpä muualtakaan kuin parhaasta hääinspispaikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti