maanantai 1. helmikuuta 2016

Hääsuunnittelun muistilista osa 3: 3-6 kuukautta ennen häitä

Häät alkavat tässä vaiheessa olla todella lähellä ja stressiä pukkaa varmasti vähän joka suunnasta. Tässä kuitenkin asioita, joita hääsuunnittelun tässä vaiheessa on hyvä hoitaa.

1. Hanki esteettömyystodistusEsteettömyystodistus on se ainoa asia, joka teidän pitää hoitaa, että pääsette naimisiin. Avioliiton esteiden tutkimista voi pyytää jomman kumman seurakunnasta tai maistraatista. Esteiden tutkimisessa kuluu vähintään viikko ja se on voimassa neljä kuukautta. Tämä todistus annetaan sitten vihkijälle. Tätä paperia älkää unohtako kotiin - tuttavapariskunta myöhästyi pahasti kirkosta kun näin kävi.

2. Kakku!Monet pitopalvelut tekevät kakun osana muuta hääruokailua, mutta jos haluatte hieman erilaisemman kakun nyt on se hetki, kun sitä pitää alkaa suunnitella. Ottakaa yhteyttä yrityksiin, jotka valmistavat kakkuja ja varatkaa suunnittelu- ja maisteluaikoja.

3. Ohjelmaa häihin ja hääpäivän kulkuOn aika suunnitella ohjelmaa häihin kaason ja bestmanin kanssa. Miettikää ensin paljonko ohjelmaa haluatte ja minkälaista ohjelmaa haluatte. Mitään pakollistahan ohjelmaa häissä ei ole, joten teillä on vapaat kädet! Kuitenkin vinkkinä voin kertoa, että ohjelmanumeroita kannattaa olla muutamia ja lisäksi kannattaa varautua myöhästymisiin muutamalla pienellä jutulla. Aikaa kannattaa varata reippaasti myös seurusteluun, mutta täysin ohjelmattomat häät voivat olla hieman tylsät. Pöytiin laitettavat ohjelmalehtiset kannattaa pitää yksinkertaisina.

4. Musiikkia!Kun suunnittelette häiden ohjelmaa, kannattaa samalla suunnitella juhlan musiikkia. DJ vai bändi? Vai saatteko jonkun vieraista vastaamaan musiikista koko illan? Juhlapaikka vaikuttaa pitkälti musiikin valintaan, kuten myös juhlan tyyli.

5. Kerro hääpäivä lähipiirilleTässä vaiheessa on hyvä kertoa hääpäivä lähipiirille, etenkin niille, joiden läsnäolo juhlassanne on tärkeintä. Näin he osaavat varautua pyytämällä vapaata töistä tai järjestämällä lomiaan. Esimerkiksi omassa työpaikassani vapaat pitää pyytää jopa kolmekin kuukautta etukäteen. Yksi tapa kertoa tulevien häiden ajankohta on lähettää Save the Date -kortit.

6. KukatMinkälaisia kukkia haluatte häihinne? Vastaus voi olla sinulle päivänselvä tai sitten viimeistään tässä vaiheessa huomaat, ettet tiedä kukista yhtään mitään. Floristille tulee varata aika noin neljää kuukautta ennen häitä - sesongista riippuen tietenkin. Häneltä saat tietoa, mitkä ovat niinsanottuja kauden kukkia (joita saattaa saada halvemmalla) ja lisäksi vinkkejä asetelmiin, kimppuun ja vieheisiin. Tietenkin vierailu Pinterestissä ennen suunnitteluaikaa on varmasti paikallaan.

7. Lahjalista

Monet hääparit pyytävät nykyään lahjaksi rahaa kaunein kiertoilmaisuin höystettynä. Jos on tarvetta tavaralle, löytyy lahjalistasivustoja netistä tai sellaisen voi perustaa vaikka Stockmannin tavarataloon. Lahjalistasta vielä sen verran, että siihen olisi hyvä laittaa jokaisen budjettiin sopivia asioita - ei vain usean sadan euron toiveita.

8. Huomenlahjat

Huomenlahja on perinteisesti tuoreen aviomiehen vaimolleen antama lahja häiden jälkeisenä aamuna. Nykyään myös morsiamet muistavat miehiään lahjoin. Huomenlahja voi olla kello tai koru. Mikään pakollinen perinne ei ole kyseessä ja meidän mielestämme tämä on vain turha kuluerä.

9. Suunnittele ja askartele nimikyltit, opastekyltit ja ohjelmalehtisetSuunnittele häiden muut paperituotteet kutsujen kanssa samantyyliseksi ja näin saatte häihin yhtenäistä tuntua. On aika suunnitella ja toteuttaa - ja kutsua kaasot paikalle auttamaan!

10. Varaa kampaaja ja kosmetologiTässä vaiheessa on hyvä varata aika sekä suunnitteluun, että hääpäivälle. Jos haluat ajan luottokampaajallesi, kannattaa se varmistaa ajoissa.

11. SormuksetOn aika käydä katsomassa sormuksia ja miettiä, mitä haluaa. Tarvitaanko sulhaselle toinen sormus? Samalla kannattaa hoitaa vanhojen sormuksienne kiillotus tai rodinointi - uusi, kiiltävä sormus saattaa korostaa vanhempaa, jo tummunutta kihlasormustasi.

Paljon riittää tekemistä ja päätettävää, mutta jokaisen päätöksen mukana putoaa pala harteilta pois.

Kaikki kuvat lainattu täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti