torstai 4. helmikuuta 2016

Ideoita keväthäihin


Suunnitteletko häitä kevääksi? Kevät on ihanaa aikaa muidenkin kuin harrastepuutarhureiden mielestä. Pimeä talvi vihdoin väistyy, ruoho alkaa vihertämään ja aurinko paistaa. Ei kai sitä turhaan puhuta, että on kevättä rinnassa? Kevät on rakkauden ja uuden alun aikaa!


Mielestäni erityisen hyvin keväthäiden teemoiksi sopivat pastellisävyt ja puutarha. Puutarhahäät siis sillä varauksella, että ulkona ei vielä maaliskuussa näytä kovin kivalta, mutta sisälle voi luoda puutarhatunnelmaa lukuisin kukkasin ja puutarharekvisiitalla. Morsiusneidot voivat verhoutua kukkakuosiin. Keväällä sulhasen pukeutumisessa koittaa valoisammat ajat ja alttarilla odottaa vaalean ruskeaan tai harmaaseen sonnustautunut sulhanen.


Kevät on sään puolesta hieman arvaamatonta aikaa - tai hetkinen, täällä maailmankolkassa tuntuu vähän kaikki vuodenajat olevan nykyään arvaamattomia, joten sanotaanko vaan, että Suomen sää on vähän arvaamaton? Lunta voi tulla vaakasuorassa tai sitten saatte nauttia viidentoista asteen lämpötilasta kirkkaassa auringonpaisteessa. Kannattaa siis varata sateenvarjo ja aurinkolasit mukaan. Ja ehkä myös kumisaappaat. Mikäli luontoäiti tarjoaa kosteaa keliä, hyppää värikkäisiin kumppareihin  ja ottakaa hääkuvanne kauniin sateenvarjon alla.


Keväthäihin on mahdollisuus saada kukkia todella edullisesti. Sipulikukkia, kuten narsisseja, tulppaaneja, krookuksia ja helmililjoja myydään ihan supermarketeissakin. Muita kevään kukkia ovat neilikat, dahliat, freesia, leinikki ja pionit, joista ulkomaisia saa keväällä ja kotimaisten aika koittaa juhannuksen jälkeen. Puhumattakaan ihastuttavista kirsikka- ja omenapuun kukista!


Hauska idea vieraslahjoiksi on antaa pussillinen siemeniä, jotka vieraat voivat istuttaa ja katsella kuinka "love grows". Vieraat voivat istuttaa siemenet heti häiden jälkeen ja ihastella kukkaloistoa sitten kesällä. Vieraita varten kannattaa kuitenkin varata huopia ja lämmintä juomaa sen kuuluisan räntäsateen varalta.


Kaikki kuvat on lainattu täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti