torstai 12. tammikuuta 2017

Stressin aiheita

Hääsuunnittelu on stressaavaa. Ja ne stressin aiheet ainakin minulla ovat ihan älyttömiä! Jotenkin vuodenvaihde ja tajuaminen, että häät on ihan kohta, pisti sellaisen suunnittelu (ja stressi-) vaihteen päälle, että meinaa järki lähteä. Pistän tähän alle listan, koska näitä aiheita on nyt vaan jotenkin niin paljon.

Kuvat: Pinterest


Kutsut

Alunperin ajattelin tulostaa Pinterestistä löytämilläni ilmaisilla malleilla kutsut. Sitten ajattelin tilata ne valmiina. Nyt olen ajatellut askarrella ne. Vaikeinta on ollut päättää kutsujen ulkoasu. Meille tulee ruskeaa pahvin väristä kartonkia, niin olen ajatellut ettei siihen enää kannattaisi sekoittaa mustaa. Vai voisiko sittenkin? Lisäksi päätin yhdeksi väriksemme harmaan ja nyt osalle kaasoista on ehkä tulossa harmaa mekko, eli miten sitten sitä vielä lisätään?! Painajainen, ihan täys painajainen.

Vihkiminen

Soittelin maistraattiin ja sieltä kerrottiin, että siviilivihkimisen saa varattua vasta toukokuun alussa! Kaiken lisäksi käräjäoikeudesta tuli tänä aamuna sähköposti, että suurin osa siviilivihkimistä virka-ajan ulkopuolella pyytävistä jää ilman vihkijää! PANIIKKI! Kutsujen pitäisi lähteä kuitenkin jo huhtikuun puolella. Mitä tehdään? Miehen mielipide oli lähettää kutsut ilman kellonaikaa, mutta mun mielestä se on vähän hankalaa sitten jokaiselle kertoa ilmoittautumisen yhteydessä. Olen miettinyt pappiakin, sen varmaan saisi jo varattua. Mies ei tähän kuitenkaan suostu. Itse olen kyllä vahvasti sillä kannalla, että kuuntelen mieluummin jesse-juttuja 15min, kuin menisin naimisiin maistraatissa.

Kuva: Youtube

Musiikki

Jouluna isoäitini kysyi yllättyneenä, etteikö meidän häissä tanssita ollenkaan. Isovanhempani ovat intohimoisia lavatanssijoita ja ilmeisesti tottuneet siihen, että häissä humpataan pelkästään. No, ihan sellaisia häitä emme ole suunnittelemassa, koska me emme tanssi lavatansseja, emmekä oikein muutenkaan. Mutta olin suunnitellut häätanssin jälkeen paritansseja ja säästää kreisibailauksen myöhemmäksi. Sain kuulla tästä myös vanhemmiltani, johon vain totesin, etten voi miellyttää kaikkia, joten miellytän ainakin sitten itseäni. Ja mitä sanoisivat suurin osa vieraistamme, jotka ovat siis suht nuoria, koko illan kestävästä valssailusta? Tämä on taas niitä asioita, kun kumartaa toiseen suuntaan niin pyllistää toiseen...

Kuva: Veni Vidi Viini

Viinit

Olen viinien ystävä ja mulle on tärkeää tarjota juhlissamme hyviä viinejä. Mutta en ole upporikas, joten juomat haetaan lahden toiselta puolelta. Olen nyt kolunnut hyviä viinejä, jotka ovat edullisia ja joita saisi alkosta. En haluaisi ostaa sikaa säkissä. Ja mitä sitten, jos viinit onkin pahoja ja mulla on niitä vielä kuusi pulloa jemmassa?

Kaasot ja bestmanit

Ymmärrän, että meidän häät tuntuu vielä kaukaisilta avustajille. Perustin facebookiin hääryhmän, jossa me ja avustajat olemme. Olen yksin kirjoittanut sinne, vaikka tarkoitus oli että kaikki voisivat laittaa sinne, jos törmäävät kivaan ideaan. Olen kuullut kuittailuja, miten jyrään puolisoni hääjutuissa ja häistä on tulossa "Idan häät". No, pakko on jyrätä, kun mies sanoo valintoihin "ihan sama" tai "en tiedä". Ja toivoisin häneltä enemmän osallistumista, mutta ei sitä voi pakottaa. Ehkä kaasot ja bestmanitkin heräävät tässä kevään aikana. Itse ainakin kaasona ollessani muistan jossain vaiheessa huomanneeni, että häät on ihan kohta ja vaikka mitä on vielä tekemättä!

Kuva: Bernhartlaw

Anoppi

Suhde anoppiin ei ole helpoin. Ollaan molemmat voimakastahtoisia ihmisiä ja välillä tulee yhteentörmäyksiä. Onneksi nykyään paljon vähemmän kuin ennen. Anoppi ehkä tahtomattaankin puuttuu vähän liikaa järjestelyihin, ehdottaa mieheni veljen istumapaikan siirtämistä toiseen pöytään ja niin pois päin. Kihlauksen jälkeen he lupasivat auttaa melkein joka asiassa, mutta nyt he ovat ilmoittaneet, etteivät tule edes siivoamaan (tämä oli se ainoa asia, johon olisin toivonut apua), sanoi että "kyllä sä varmaan sinne jonkun porukan saat?". No, nyt näyttää siltä, että minä itse siivoan siellä sitten sunnuntaina.

Eiköhän tästä riitä nyt yhdeksi päiväksi! Kanssamorsmaikut toivottavasti ymmärrätte - välillä pitää päästää ajatukset ulos.

2 kommenttia:

  1. Hääsuunnittelu on kyllä stressaavaa, vaikka siitä tykkäisikin miten paljon. Toivottavasti saat kaikki asiat järjestymään! :) Ja turha tosiaan kuunnella muiden mielipiteitä, kysessä on teidän häät, ja niiden on saatava olla juuri sellaiset kuin haluatte. Olisiko ihan mahdoton ajatus, jos esim. palkkaisitte jonkun ulkopuolisen hoitamaan siivouksen sunnuntaina, jotta saisitte rauhassa nautiskella avioelämän alusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä miettinyt ulkopuolistakin apua, siivous käsittää siis omien tavaroiden ja suurempien sotkujen korjaamisen eli juhlapaikka luuttuaa lattiat sitten joskus myöhemmin. Ei meidän varmastikaan loppupeleissä sinne tarvitse mennä, onneksi on omat vanhemmat ja kaasot ja bestmanit! Yksi kaaso lupasi jopa ajaa kotootaan (50km päässä) siivoomaan!

      Poista