tiistai 9. kesäkuuta 2015

Täydellisen morsiuspuvun metsästys

Kun olet ensin löytänyt vihdoin sen oikean miehen ja saanut hänet suostuteltua kanssasi naimisiin, alkaa sen seuraavan oikean metsästys. Nimittäin morsiuspuvun. Usein tätä morsiuspuvun etsimistä kuvataan ihan hyvällä syyllä metsästykseksi. Oletko tietoinen montako morsiuspukuliikettä kaupungissasi on? Aiotko ehkä lähteä saalistamaan johonkin isompaan kaupunkiin? Vilkaiseppa vielä hääpukuliikkeiden sivuilla pukuvalmistajia ja montakos niitä olikaan?


Kuva: pinterest.com

Aivan.

Hääpukuähky iskee aika nopeasti, riittää kun on selannut Emmerlingin, Pronoviaksen, Madeline Gardnerin ja Maggie Sotteron puvut. Kaikki upeita ja mallit ovat maailman kauneimpia morsiamia. Pientä tutkimusta kannattaa aiheesta tehdä, jotta saat kuvan minkä tyylisistä morsiuspuvuista pidät. Hyvä idea on tehdä kollaasi (vaikka Pinterestiin), jonka voit näyttää morsiuspukuliikkeessä välttyäksesi puhvihihaisten kermakakkujen esittelyltä (mikäli et siis sellaista halua).

No milloin sitä pukua lähdetään sovittelemaan? Ihanneajankohta kesähäiden puvunmetsästykselle on syksyllä, silloin tulee myymälöihin uutta mallistoa ja viime vuoden mallit myydään alennuksella. Toimitus kestää yleensä neljästä kuuteen kuukauteen ja pieni aika korjauksillekin täytyisi jättää. Ja tähän vielä se metsästysaika päälle... Fiksu morsian käy ensimmäisillä sovituksilla noin vuosi ennen häitä. Älä kuitenkaan aloita metsästystä ennen kosintaa, unelmiesi pukua ei nimittäin millään varmuudella löydy yhdestäkään liikkeestä enää kolmen vuoden kuluttua.


Kuva: sangmaestro.com

Vuosi sitten nainut ystäväni järjesti syyskesällä (alkukesän häihin) pukukierroksen kotikaupunkimme eri pukuliikkeisiin. Jokaiseen liikkeeseen kannattaa varata aika, tällöin saat varmasti palvelua. Tai voihan liikkeisiin mennä katselemaan jo aiemminkin, mutta hääpuvut näyttävät kaikki suht samanlaisilta vaatetangoilla ja huonolla tuurilla et pääse myyjän kanssa juttusille, koska jollain toisella on juuri silloin sovitusaika.


Kuva: youmbo.com

Morsiuspuvun metsästys on hirmuisen jännää, joten on enemmän kuin odotettavaa, että metsästys houkuttaa mukaan kaikkia äidistä anoppiin ja serkun kautta kaasoihin. Jos on koskaan katsonut 'Say Yes to The Dress' -ohjelmaa, tajuaa aika nopeasti miksi ei pukua kannata tulla sovittamaan koko seurakunnan kanssa. Aina nimittäin löytyy joku anoppi tai isoäiti, joka sanoo ei. Tietty jos kyseiset henkilöt maksavat pukusi, on ihan kohteliasta kutsua heidät mukaan, ettei heidän tarvitse ostaa sikaa säkissä. Jos budjettisi takana olet sinä itse, ota mukaan vain ne, joiden mielipiteellä on sinulle oikeasti merkitystä.


Say Yes to The Dress! Huomaa makutuomarin nyrpeä ilme. Kuva: persephonemagazine.com
Sovitukseen kannattaa hieman varautua. Laita hyvät ja tukevat rintaliivit. Niiden värillä ja olkaimilla ei ole merkitystä. Jos olet hankkinut jo unelmiesi hääkengät, ota ne mukaan. Muuten liikkeistä löytyy kyllä sovituskenkiä (ja myynnissäkin olevia). Jos sinulla on jo korut tai huntu, ota ne mukaan. Mutta ne ehtii kyllä hankkia myöhemminkin. Meikistä voimakkaimmat punat ja tahmaisimmat huulikiillot kannattaa jättää laittamatta.


Entä jos et yhtään tiedä minkälaisen puvun haluaisit? Ei tiedä varmaan suurin osa morsiamista, joten ei hätää. Osaava myyjä osaa valita ihosi, hiustesi ja silmiesi väriin sopivan värisen puvun (kyllä, niitä on muitakin kuin ivory ja valkoinen) ja vartalotyypillesi imartelevimman mallin. Tärkeintä hääpuvussa on hyvä istuvuus ja hymyilevä morsian. Ystäväni mies oli ehdottanut merenneitomallista pukua, mutta morsian ei ollut tälläistä pukua ajatellut ollenkaan, vaan ihan a-linjaista pukua. Osaava myyjä ehdotti liikkeessä, että jos kuitenkin kokeillaan. Ja se puku olikin sitten yhdeksän kuukauden päästä ystäväni yllä alttarilla. Pidä siis mieli avoinna ja älä ole ehdoton.


Kuva: foxgown.com

Pukua sovitetaan vasta kunnolla noin kuukausi ennen häitä, painoa tai lihaksia ehtii tulla ja mennä vuoden aikana. Tähän sovitukseen on syytä ottaa mukaan häähengät, korut, alusvaatteet ja muut asusteet. Tukka kannattaa laittaa samalla tyylillä kuin hääpäivänä (esim. ponnari korkealle, jos haluat korkean nutturan) niin huntu voidaan kiinnittää tulevalle korkeudelle ja häälookista saa kokonaisvaltaisemman kuvan.


Kuva: sangmaestro.com

Morsiuspuvun etsintä voi saada aikaan hirveän stressin, mutta tärkeintä olisi yrittää nauttia koko prosessista. Samallahan koko hommasta voi tehdä rentoa yhdessäoloa kaasojen kanssa ja syödä brunssia välissä. Tai sitten voi lounastunnilla käydä kauhealla kiireellä sovittamassa. Valinta on sinun.


Oma suosikkini! Pronoviaksen puku. Kuva: pinterest.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti