perjantai 22. toukokuuta 2015

Häiden teeman valinta

Suomalaiset häät tuppaavat olemaan kaikki melko samanlaisia, kun on nähnyt yhdet, on nähnyt seuraavista kymmenestä hääjuhlasta yhdeksän. Nykyään suurin häätrendi on tehdä häistä itsensä näköinen ja monet morsiamet ja sulhaset haluavat häillään hieman erottua joukosta.

Kuva: orlandostylemagazine.com

Tärkeintä on valita häihin yksittäinen teema ja pitäytyä siinä kiitoskortteihin saakka. Eniten teemaan vaikuttaa juhlapaikka ja se kannattaakin huomioida teeman suunnittelussa. Prinsessahäät sopivat täydellisesti kartanoon, punkkarihäät ehkä ei sittenkään.


Kuva: pinterest.com

Pinterest ja hääblogit ovat täynnä ideoita häiden teemaan liittyen, mutta suunnitteluprosessia aloitellessa on kysyttävä itseltään (ja mieheltään) millaisia me olemme? Vietättekö viikonloput pintaliitokapakoissa, eräretkellä vai tietokonepelien ääressä? Mitä teette lomallanne? Onko pienimmätkin vapaat varattu täyteen matkoja eri kohteisiin? Vai kyykitkö lomallasi takapuoli pystyssä kasvimaassa? Saako teidät väkisin raahata pois kuntosalilta ja telkkarista ei katsota muuta kuin urheilua?


Kuva: greenweddingshoes.com

Kuva: pixgood.com

Tuohon kysymykseen vastaaminen voi antaa jotakin osviittaa häiden teemasta, kunhan se sopii teille molemmille. Tuskin kukaan morsian haluaa urheiluhäitä, jollei itse juurikaan pidä urheilusta. Vastaavasti ne prinsessahäät voivat olla monelle miehelle empimisen paikka - toisaalta jos morsian osaa markkinoida sen niin, että sulhanenhan on sitten prinssi, voi ajatus saada enemmän kannatusta.


Kuva. simplypeachy.com

Suosittuja teemoja ainakin pinterestin mukaan tänä päivänä ovat: vintage, art deco eli 1920-luvun glamour, rustiikkinen, klassisen romanttinen, meri ja karnevaalit. Näihin teemoihin löytyy paljon inspiroivia kuvia ja tee-se-itse -ohjeita.


Kuva: pinterest.com
Kuva: pinterest.com


Kuva: askohdoctah.com

Onko teillä yhteinen lempi kirja tai elokuva? Jos kotinne on vuorattu Twilight-julisteilla tai molemmat ovat lukeneet Harry Potterit noin sataan kertaan, miksette järjestäisi häitänne tällä teemalla? Hauskoja teemoja voisivat olla myös Star Wars, Taru sormusten herrasta, supersankarit, zombiet tai Disneyn sadut.


Kuva: themes195.rssing.com

Kuva: offbeatbride.com
Lukutoukkien häissä voi kirjat laittaa esille usealla eri tavalla, eikä tiettyä teosta tarvitse valita. Lentolippu on kutsuna matkailu-teemaisissa häissä.


Kuva: tie-the-bow.blogspot.com
Häät voi järjestää myös leffateatteriteemalla. Kutsuiksi leffaliput ja vihkiminen voitaisiin näyttää valkokankaalta. Erityisen hyvä idea tämä on jos hääjuhlat järjestetään varsinaisen vihkimisen jälkeen.


Kuva: guff.com

Vaikka suunnitteluhetkellä häihin onkin aikaa vaikka kuinka paljon, kannattaa huomioida vuodenaika, jolloin häät pidetään. Talvihäihin usein suositaan erilaista väritystä kuin kesähäihin. Tai voihan talvimorsiankin pukea häänsä kaikkiin sateenkaaren väreihin, kuka estää?


Kuva: pinterest.com
Värit ovatkin ehkä yleisin teema suomalaisissa häissä. Värit on helppo toteuttaa mihin tahansa paikkaan ja ne voi valita miltein paikasta riippumatta. Värien lisäksi kannattaa kuitenkin miettiä, haluaako ehkä minimalistiset häät vai runsaat ja romanttiset röyhelöhäät.


Kuva: pinterest.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti