tiistai 15. syyskuuta 2015

Se, mitä kaikkien häissä jo on.

Persoonalliset häät ovat aina in. Häätrendejä tulee ja menee, ajattelin tällä kertaa kirjoittaa asioista, jotka ovat tulleet ja saisivat jo vaipua unholaan. Persoonallisuuden maksimoimiseksi nämä asiat kannattaa siis jättää omista häistään suosiolla pois. Toki perinteitä saa vaalia, jos niin haluaa.

Valkoinen morsiuspuku

Morsiamet ovat jo pitkään verhoituneet valkoiseen, mutta onneksi viime aikoina morsiuspukuihin on saatu muitakin vaihtoehtoja. Nykyisin morsiuspukuliikkeistä saa pukuja myös esimerkiksi blushin tai taupen sävyisinä.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Valkoiset hääkengät

Jollei uskalla tai tahdo pistää väriä ylleen hääpäivänä, huomattavasti helpompi ja halvempi tapa on sujauttaa jalkaan värikkäät kengät. Ja moni morsian valitseekin jalkaansa jotain muuta kuin valkoista.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva


Sulhasen musta puku

Mustan sijaan voi valita esimerkiksi tumman sinisen, tumman harmaan tai vaalean harmaan puvun. Vaalean ruskeaa ja valkoistakin on saatavilla. Räikeämmälle tulevalle ukkomiehelle on pukuja saatavissa kaikissa mahdollisissa väreissä.

Kesähäät

Kesä on häiden trendikausi ja rahaa saa säästettyä huimat määrät järjestämällä häät sesonkiajan ulkopuolella. Lisäksi unelmien juhlapaikka on suuremmalla todennäköisyydellä vapaana. Suurin osa vieraistasi on todennäköisesti ollut kymmenissä kesähäissä, joten hääjuhlanne sesonkiajan ulkopuolelta muistetaan varmasti.


Koristeet

Jotain koristeita juhlatilaan yleensä laitetaan. Pompomeja näkyy joka paikassa (myös myynnissä) ja niillä saakin korkeaa ja kolkkoa tilaa helposti intiimimmäksi. Mutta, kuten sanoin, niitä on jo lähes jokaisissa häissä, muista juhlista puhumattakaan. Mitä tilalle? Viirinauhat ovat melko suosittuja ulkomailla ja riisipaperipalloja on nähty Suomessakin.


Karkkibuffet

Tämä ohjelmanumero on valehtelematta joka toisissa häissä. Erilaisissa kulhoissa erilaisia karkkeja, joita vieraat saavat sitten ottaa pussissa kotiin mutustettavaksi. Jos haluaa välttämättä buffetin, mutta hieman persoonaa peliin, voi sen rakentaa muustakin, kuin karkista. Herkkubuffettiin voi laittaa karkkien lisäksi popcorneja, sipsiä ja keksejä. Onpa ulkkomailla nähty s'mores- ja mimosa-buffettejakin.
Kukat

Etenkin muuna vuoden aikana, kuin kesällä pidettäviin häihin voi kukat korvata jollain ihan muulla. Talvella voi riskinä olla kukkien paleltuminen. Netistä löytää lukuisia ohjeita esimerkiksi suodatinpaperikukkien tekemiseen. Tai sitten kukat voi korvata kynttilöin ja valoin.Häävalssi

Mikäli ette ole parkettien partaveitsiä ja valssaaminen tuntuu luonnottomalta, on ihan hyvä idea valita häätanssiksi joku muu, kuin valssi. Jos teinidiskosta tuttu hitaiden tanssiminen tuntuu liian tylsältä, voi apua hakea tanssikurssilta, jossa opettaja laatii juuri teille sopivan helpon koreografian.

Vieraslahjat

Yleensä häissä tarjotaan vieraille lahjana muutama karkki organzapussukassa tai kartonkirasiassa. Mutta niiden aika alkaa olla jo ohi. Mikäli vierailleen haluaa edes tarjota vieraslahjoja (karkkibuffet voi hyvin toimia hääkarkkien sijasta), on nykyään monia erilaisia ideoita tarjolla.
Häähashtag

Häähashtag on loistava apuväline, jos haluat luoda internetin ihmeelliseen maailmaan oman osion sinun häillesi. Ainoa haittapuoli on se, että nämä kuvat pääsee näkemään kuka tahansa oikealla hashtagillä haettuna. Ja niitä ei saa netistä koskaan pois.


Hääkakku

Helpot juustokakut ovat syrjäyttäneet perinteiset kermaunelmat. Juustokakku ei kyllä ole mitenkään erityinen - sitä voi hyvin pienellä vaivalla leipoa kotonakin ja siitä tulee aina hyvää. Ehkä aivan parin viime vuoden aikana on alettu näkemään hieman erilaisempia kakkuja. On liukuvärjättyä ja monikerroksista. Mutta monet ovat korvanneet perinteisen hääkakun jälkiruokapöydällä. Toki tähänkin voi sisällyttää kakun, joka leikataan. Cupcake tornit ovat myös suosittuja.

Alkoholi

Perinteisestihän häissä tarjoillaan alkumaljana kuohuviiniä, ruuan kanssa viiniä ja illalla mietoja alkoholijuomia ja mahdollisesti boolia. Mitäpä, jos yllättäisittekin vieraat ruuan kanssa yhteensovitetun viini- tai olutmenun kanssa? Tai tarjoaisitte alkumaljana jotain ihan muuta?


Kuvat Pinterestistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti