lauantai 18. maaliskuuta 2017

Hääinfo ja mitä siihen kirjoitetaan


Monesti kutsuissa on kaikki oleellinen tieto vieraan juhliin pääsemiseksi, mutta paljon muutakin tietoa tarvitaan. Hääinfoon me kokosimme monta asiaa, jotka eivät tilanpuutteen vuoksi kutsuun mahtuneet. Ja olisihan siitä tullut melko ruma A4-kokoinen kutsu, jos tämän kaiken informaation olisi siihen lykännyt.

Kutsuistamme tuli melko yksinkertaiset. Siihen kirjoitimme ketkä menevät naimisiin, minä päivänä ja mihin kellonaikaan ja missä. Lisäksi laitoimme vastauspyyntöpäivän. Hääinfoon jäikin sitten kaikki muu tieto.Kutsuun vastaaminen

Laitoimme ytimekkään ohjeen: "Ilmoitattehan joko tulostanne tai estymisestänne viimeistään 10.6.2017 mennessä. Kerrottehan juhliin ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli teillä on tarvetta erityisruokavaliolle tai teillä on allergioita. Meihin voi ottaa yhteyttä myös missä tahansa muussa asiassa." Tässä kohtaa infoa mainitsimme myös lapsettomista häistä näin: "Koska juhlat jatkuvat iltamyöhään, juhlimme vain aikuisten kesken." Ei pitäisi jäädä kenellekkään epäselväksi, mutta saa sitten nähdä.

Kuva

Puheet

Koska meille tulee osa vieraista Englannista, pidimme tärkeänä, että voimme heille tarvittaessa kääntää puheita etukäteen. Niinpä pyysimme vieraitamme ilmoittamaan, jos he haluavat pitää puheen häissämme ja halutessaan he voivat sen toimittaa meille etukäteen kääntämistä varten.

Muistaminen

Tämä on monelle vaikea kohta. Lahjaksi halutaan rahaa, mutta kuinka sen kauniisti ilmaisisi? Jos meneillään on talonrakennusta tai remonttia, on tekstissä helppo pyytää siihen avustusta. Meillä ei mitään hirveää rahareikää (häiden lisäksi) ole tiedossa, joten toivoimme häämatkalle käyttörahaa. Tärkein asia on laittaa oikeat tilinumerot tähän kohtaan ja triplatarkistaa ne. Meinasi käydä virhe, onneksi huomattiin.


Juhlapaikka

Kirjoitin pienen esittelyn juhlapaikasta ja miten sinne ajetaan. Olen miettinyt opastekylttien tärkeyttä tällaisena digiaikana, kun kaikilla kuitenkin on puhelimessa navigaattori. Parkkitilasta ja mahdollisesta ulkovihkimisestä mainitsin, jotta ihmiset osaisivat varautua aurinkolasein. Lisäksi kirjoitin lyhyen tekstin illan kulusta ja mainitsin myös vintin huonosta lattiasta, sekä pyysin ottamaan tanssikengät mukaan.

Valokuvaus

Meille tulee valokuvaaja, jonka otoksia pääsee häiden jälkeen katsomaan nettigalleriasta. Mainitsin tämän infossa, osittain toivoen, että ihmiset eivät stressaisi kuvien saamisesta, sillä niitä kyllä saadaan.

Yhteystiedot

Laitoin meidän puhelinnumerot, sekä myös kaikkien kaasojen ja bestmanien.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti