perjantai 3. maaliskuuta 2017

Hääkukat omasta maasta?Taisin aiemmin jo mainita, että kukkajuttuihin tuli pientä muutosta. Nimittäin budjetti olisi paukkunut yli niin monella sadalla eurolla, että jotain on nyt tehtävä. Kimpun, hiuskukat ja vieheet ostan silti kukkakaupasta, niitä ei kannata alkaa itse tekemään. Mutta pöytäkukissa täytyy nyt vähän säästää.

Pöytäkukkiahan meille oli tulossa paljon, 24 pöytiin, kaksi noutopöytään ja yksi vielä lahjapöytäänkin. Useasta kukkakaupasta kysyttyäni hintaa näille olisi tullut 15-20 euroa/kpl eli 405-540 euroa pelkkiin pöytäkukkiin. Vaikka olisimme tilanneet pelkästään kukat ja asetelleet ne itse, olisi hintaa siltikin tullut kolmisen sataa. Tässä kohtaa iski piheys, olisiko teille iskenyt?

Kuva

Kuva

Käännyin asiassa äitini puoleen ja hän ehdotti, jos kasvattaisimme ainakin osan kukista itse. Meillä molemmilla on kuitenkin sormet mullassa aina kesäisin, samalla menisi "muutama" kesäkukkakin. Siemenhyllyltä valittiin sitten sopivia kukkia värin, kukinta-ajan ja helppouden perusteella. Valitsimme ruiskaunokkia, kesäharsoa, sinivarjoa (uusi tuttavuus, mutta lupaavalta kuulostaa), rusoikikukkaa ja pari kesäkukkasekoitusta. Googlettelun jälkeen kaikista on leikkokukiksi ja monet näistä ovat ns. varmoja kukkijoita.

Kuva

Kuva

Lisäksi katsoimme olemassa olevaa materiaalia puutarhoissamme. Löytyy kuunliljaa, tuoksuköynnöskuusamaa, pallohortensiaa, ruusua, pionin vihreitä lehtiä... Lisäksi äiti jakoi jo murattiakin.

Ainahan on mahdollisuus, että mikään kukka ei kuki ja puutarhaa kohtaa joku mystinen tuholaisarmeija. Siinä tapauksessa ostan kukat mielellään kukkakaupasta puntteina. Kävin tänään kukkakaupassa ja floristi siellä antoikin hyviä vinkkejä luonnonkukkien käytöstä ja käsittelystä. Positiivista oli huomata myös, että omien kukkien kasvattamista ei täysin tyrmätty, vaan floristi totesikin, että ihanaa, jos kukkia saa omasta maasta.

Kuva

1 kommentti:

  1. Erinomaisen hyvä idea! Uskon, että saatte kauniit kukat itse kasvatettuina. Vau!

    VastaaPoista