lauantai 8. elokuuta 2015

Avustajien valinta

Tämä tehtävä voi tuntua helpolta ja asia voi olla nopeastikin ratkaistu. Nimittäin keitä pyydetään häihin avustajiksi. Silloin joskus ennen vanhaan oli yksi kaaso ja yksi bestman, mutta olenpa nähnyt häitä, jossa kaikki ystävät ovat avustajina. Tietenkin melko kätevää, jollei osaa kaapaista kermaa ystäväkakun päältä. Ja sellaisiakin häitä on nähty, että kaaso on vain nimellinen tehtävä yhdelle häävieraalle, joka laittaa puvun laahuksen alttarilla siististi.


Kuva

Ihan ensimmäiseksi kannattaakin miettiä, millaista apua kaaso(i)lta ja bestman(e)iltä halutaan. Ja tehdä tämä myös avustajille tiedoksi. Voi tuntua vähän tökeröltä tulostaa avustajille heille kuuluvat tehtävät, mutta näin ainakin välttyy 'pitääks mun täki viel tehdä?' -yllätyksiltä. Avustajien tulisikin olla sellaisia, joihin voi luottaa, että hommat hoituvat ajallaan ja niillä ohjeilla, kuin olette heille antaneet. Heidän pitää olla teidän puolellanne anoppia ja muita uhkaavia henkilöitä vastaan.

Perinteisesti kaaso askartelee aamuyöhön ja osallistuu morsiamen kanssa häähömpöttelyyn. Tärkein kaason tehtävistä on kuunnella morsiamen suunnitelmia ja murheita. Askartelu onkin usein samalla terapiasessio, jossa morsian saa purkaa sydäntään ja näin morsiusparin kotona säilyy rauha. Kuva

Hääjuhlassa kaason tulee olla tarkkana. Jos tiedät ystäväsi olevan kahden viinilasin jälkeen täysin kantokunnossa, kannattaa ehkä pyytää häntä juomaan ne viinit hieman myöhemmin tai pyytää jotain toista ystävää hommaan. Kaason tulisi ennakoida uhkaavia tilanteita, huolehtia hääjuhlan kulusta ja emännöidä vieraita ystävällisesti.


Kuva

Bestmanin rooli on usein hauskempi, siihen kuuluu perinteisen puheen pitämisen lisäksi, hääjuhlan juontaminen ja sulhasen polttarit. Mikäli bestmanin oletetaan juontavan häiden ohjelmanumeroita, kannattaa valita sanavalmis ystävä, eikä sitä kaikkein hiljaisinta. Bestmanin tulisi osata myös kuunnella sulhasen murheita ja olla järjen ääni. Mielestäni on myös täydellisen hyvä idea ottaa useampi bestman. Toinen, joka osaa kuunnella ja toinen sanavalmiimpi ystävä.


Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti