tiistai 11. elokuuta 2015

Kaasojen ja Bestmanien tehtävät

Mitä kaasoilta ja bestmaneiltä odotetaan? Sen jälkeen, kun olette valitsemianne henkilöitä kysyneet tehtävään ja saaneet myöntävän vastauksen, on aika kertoa myös heille, mitä heiltä oikein odotetaan. Ihmisillä on hyvin erilaisia käsityksiä avustajien roolista ja tehtävistä. Oletko morsian, joka tilaa kaiken valmiina vai aiotko tehdä itse kaiken häihin liittyvän?


Kuva

Bestmanin rooli mielletään usein hauskaksi. Hän vastaa biletyksestä ja järjestää sulhaselle aivan mielettömät polttarit. Lisäksi bestman usein juontaa häiden ohjelmanumeroita, askartelee opaskylttejä ja pitää puheen häissä. Tehtävät näyttävätkin keskittyvän hääpäivän ympärille, mutta bestmanin tärkein tehtävä on tukea sulhasta tässä elämänmuutoksessa. Bestmanin tulisi kuunnella sulhasen murheet, soitella ja kysellä kuulumisia ja ennenkaikkea olla järjen ääni. Mikäli sinusta tuntuu, ettet bestmaninä haluaisi vastata juhlan juontamisesta, kerro se hääparille ajoissa. Näin heillä on aikaa pyytää tehtävään jotain muuta henkilöä. Perinteisesti bestman pitää puheen hääparille. Raavaankin miehen pitäisi uskaltaa tunteilla ja olla aito, eikä vain yrittää naurattaa häävieraita - näin onnistuu puheessaan varmimmin.


Kuva

Kaasolta perinteisesti vaaditaan näppäriä sormia askarteluun. Askartelusessiot ovat usein myös terapiaa morsiamelle, hän saa purkaa sydäntään rauhassa ja näin kotirauha säilyy hääparin kesken. Mikäli hommaa kertyy jo A4:n toiselle puolelle, uskalla sanoa. Burn outia ei kannata hankkia itselleen kenenkään häiden vuoksi. Auta ja kevennä taakkaa. Mikäli pari ei tarvitse apua häihin liittyvissä asioissa, voi aina tarjoutua lenkittämään perheen koiraa tai vahtimalla lapsia, kun he käyvät rentoutumassa. Muistakaa myös hullutella. Me pelasimme vanhoja, lapsena pelaamiamme playstation-pelejä ystäväni kanssa häitä edeltävänä iltana.


Kuva

Hääjuhlassa kaason täytyy olla tarkkana. Häät tosin rullaavat usein omalla painollaan ilman kaason jatkuvaa hössötystä. Ota rennosti, juhli ja silmäile välillä kelloa, jotta pysytte edes jonkinlaisessa aikataulussa. Mikäli tanssilattia on täynnä ja olisi ohjelman aika, voitte rauhassa tanssia - ohjelman ehtii myöhemminkin. Älä kuitenkaan epäröi tarttua toimeen hiljentääksesi puheiden aikana supattelevat vieraat tai rauhoittamalla alkavaa tappelua. Häissä naurava ja hauskaa pitävä kaaso tekee morsiamen onnelliseksi.

No mitä me sitten toivotaan häiden apureilta?

Ehkä eniten sitä, että saa purkaa sydäntään ja jutella luvan kanssa hääjutuista. Askartelua on luvassa jonkin verran, mutta olemme enemmän kuin tyytyväisiä, jos joku apureista osallistuu edes johonkin. Polttareiden järjestäminen kuuluu tietysti ja lisäksi bestman saisi juontaa ohjelman kahdella kielellä. Ja sitten jos vielä kuljettaisivat juhlapaikasta haluamamme tavarat pois. Se ois niinkun siinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti