lauantai 15. elokuuta 2015

Vihkipaikan koristelu

Mikäli teidät vihitään kirkossa, ei sinne välttämättä tarvita yhtään mitään koristeita. Valinta on teidän. Toiset kylläkin suosivat penkkirivien päädyissä rusetteja tai kukkia, ehkä myös alttarillakin. Koristeellinen kirkko on kyllä kaunis sinälläänkin ja tässä kohdassa on mahdollisuus säästää hieman rahaa, jos haluaa. Harva vieras kiinnittää vihkipaikan koristeluun kovin paljon huomiota.


Rustiikkisiin häihin voi "kukat" lainata naapurin pellolta. Kuva
Tai tilata floristilta. Kuva

Ulkona vihittäessä monet suosivat vihkipaikan merkkaamista kaarella tai katoksella. Hyvä idea on myös käyttää sukulaisiaan hyväkseen: onko jollain siisti paviljonki, jota saisi lainata? Paviljonki voisi olla hyvä idea myös sen mahdollisen sateen kannalta. Huomioikaa, että paviljongin seinät olisi hyvä saada auki, niin vieraat näkevät vihkimisenne.


Kuva

Kuva

Kuva

Kirkollinen vihkiminen kestää ulkonakin melko kauan, ainakin niiden vieraiden mielestä, jotka joutuvat seisomaan koko toimituksen ajan. Mukavaa on siis tarjota vieraille tuolit. Tuolit voi vuokrata niin, että ne kuljetetaan paikalle, järjestetään ja korjataan pois tai sitten tuolit voi järjestää avustajien kanssa. Tuoleihin on ostettavissa huppuja ja niitä kannattaa tiedustella hääkirpputoreilta. 

Amerikassa suosittua on laittaa 'aisle runner', siis kangas, terälehtiä tai muuta vastaavaa juuri ennen kuin morsian tallustaa alttarille. Jos pelkää mekkonsa vihertyvän jostakin muusta kuin vieraiden kateudesta morsiamen kauneudesta, kannattaa tätä ehkä harkita.


Aisle runneriin voi itse kirjoittaa rakkausrunoja. Kuva

Tunnelmaa vihkitilaisuuteen voi helposti lisätä kynttilöin ja kukin. Vihkikaaren voi myös koristella tai korvata valosarjoin.


Kuva


Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti